Schiphol parkeren P1, P2, P3: Wat is het en hoe werkt het?

Omdat de website van Schiphol.nl nogal onduidelijk is hebben wij een artikel gewijd aan deze drie parkeermogelijkheden bij Schiphol. In dit artikel behandelen we de overeenkomsten en de verschillen tussen Schiphol Parking P1,P2 en P3.

P1 en P2 Parking Schiphol

In het eerste stuk van dit artikel staat de uitleg over P1 en P2.

Waarom zou u kiezen voor P1 en P2 lang parkeren op Schiphol Centrum?

Wanneer u de afstand tot de terminals van Schiphol belangrijk vindt kiest u voor P1 of P2 parking. De parking is gelegen op 1 minuut loopafstand vanaf de terminal van Schiphol. Daarnaast wordt de auto overdekt geparkeerd, dit is een leuke bijkomstigheid (alhoewel dit vast in de prijs verwerkt zit).

Voor wie is het?

Schiphol centrum parking P1 en P2 is aan te raden voor diegene die meer dan drie dagen willen parkeren en zo dicht mogelijk bij Schiphol willen parkeren (omdat ze bijvoorbeeld veel bagage hebben of met kleine kinderen reizen die niet veel kunnen lopen).

Tijdens de zomerdrukte kan het zijn dat er geen parkeerplaatsen meer beschikbaar zijn, wilt u dus parkeren bij lang parkeren P1/P2 dan is het aan te raden om zo snel mogelijk uw parkeerplaats te reserveren.

Hoe werkt het?

Via internet maakt u een reservering voor Schiphol Centrum P1 of P2 parking. Online kunt de reservering afrekenen met iDeal of per creditcard. Ze vragen de manier waarop u het terrein komt oprijden, de bekende β€œoprijmethode”. De opties zijn met uw creditcard of met kentekenherkenning.

Kiest u voor creditcard? Dan dient dat de zelfde te zijn als waarmee de reservering gemaakt is.

Hoe kan ik een reservering maken en wat betaal ik dan?

Momenteel is er een upgrade, dit is niet altijd het geval, dus nu betaalt u minder.

Reserveren voor P1 en P2 kan via de site van Schiphol: http://www.schiphol.nl/Reizigers/VanNaarSchiphol/ParkerenOpSchiphol/UpgradeNaarParkerenBijDeTerminalP1P21.htm

De vermelde parkeertarieven kunnen afwijken i.v.m. de boekingstermijn voor vertrek. In februari 2015 zijn dit de parkeer tarieven zoals vermeld op de site van Schiphol:

8 dagen va EUR 69,50
15 dagen va EUR 124,50
22 dagen va EUR 150,50

U kunt tot 1 dag voor vertrek een reservering maken, indien er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Mocht u een foutje hebben gemaakt dan is het wijzigen van deze informatie kosteloos. Annuleren daarentegen kost u 5 EUR.

Kort, lang parkeren?

P1 en P2 zijn te boeken vanaf minimaal drie dagen parkeren en vallen dus onder lang parkeren Schiphol.

Hoe kom ik er?

Het adres wat u kunt invoeren in uw navigatie apparaat is Ceintuurbaan Zuid te Schiphol. U kunt deze Google Maps link gebruiken om de route te bereken. https://www.google.nl/maps/dir//Ceintuurbaan+schiphol/@52.307279,4.7459751,15z/data=!3m1!4b1

P3 Schiphol Park & Travel

Waar P1 en P2 vooral geadviseerd werden voor lang parkeren is P3 geschikt voor zowel kort en lang parkeren.

Waarom zou u kiezen voor P3 parkeren op Schiphol Centrum?

U kiest voor P3 van Schiphol wanneer u de afstand tot aan de terminals van Schiphol voor u geen prioriteit heeft, met andere woorden: u vindt het niet erg om iets langer te reizen om vanaf uw parking naar de terminal van Schiphol te komen.

Daarentegen wilt u wel perse parkeren bij Schiphol Park & Travel zelf omdat dit de echte parking van Schiphol zelf is en u weet dat dit een betrouwbare keuze is.

Hou er rekening mee dat uw auto niet overdekt geparkeerd staat. Het parkeerterrein staat wel onder camera toezicht en zijn er medewerkers van Schiphol aanwezig om een oogje in het zeil te houden en waar u terecht kunt met vragen.

Voor wie is het?

Iedereen die twee dagen of langer wil parkeren bij Schiphol Amsterdam Airport kan kiezen voor P3 kort of lang parkeren. Uw auto staat op een iets langere afstand vanaf de terminal in vergelijking met P1 en P2 parking.

dropoffschipholbagageVanaf de parking van Schiphol Park and Travel P3 rijdt er 24/7 elke tien minuten een snel bus naar de terminal van Schiphol. De afstand vanaf de wachtruimte op P3 tot aan de terminal is met de snelbus ongeveer 5 minuten.

Uw hoeft u bagage niet mee te dragen in de snelbus. Wanneer u aankomt bij de ingang van P3 kunt u bij de speciale Drop-off zone uw bagage uitladen en vervolgens uw auto parkeren.

Hoe werkt het?

Voor het gebruik van P3 Schiphol parking is een reservering niet verplicht, echter wel aan te raden omdat de prijs dan iets goedkoper is.

Heeft u niet gereserveerd? Dan kunt u het parkeerterrein inrijden en ter plaatse betalen met creditcard (let op: de pincode van uw creditcard dient u te gebruiken) of contant.

Wilt u de parking wel reserveren? Doe dat dan via de site, hier kunt u betalen met creditcard of iDeal. Ook dient u een inrij methode te kiezen. Dit kan uw creditcard zijn, een 6-cijferige inrij methode of via kentekenherkenning.

Hoe kan ik een reservering maken en wat betaal ik dan?

U kunt online reserveren via deze link http://www.schiphol.nl/Reizigers/VanNaarSchiphol/ParkerenOpSchiphol/Parkeerproduct/SchipholParkTravel.htm. De tarieven zijn momenteel als volgt:

Indien u gereserveerd heeft gelden deze tarieven:

Reserveertarief 2015
2-3 dagen EUR 50
8 dagen EUR 69,50
15 dagen EUR 110
22 dagen EUR 136

Heeft u geen reservatie dan bent u iets duurder uit, namelijk:

Inrijtarief 2015
2-3 dagen EUR 53,50
Daarna per dag EUR 6,60

Let op: ook hier geldt, dit zijn de tarieven op dit moment, ze kunnen in de drukkere periodes anders zijn.

Kort, lang parkeren?

Schiphol Park & Travel P3 is te boeken vanaf minimaal twee dagen parkeren en valt dus onder kort en lang parkeren Schiphol. Echter is het volgens de normen van Schiphol lang parkeren, maar u hoeft zich hier niets van aan te trekken.

Hoe kom ik er?

Op Schiphol volgt u de borden P3 lang parkeren Schiphol, daar parkeert u de auto en stapt u in de snelbus richting de terminal.

Het adres wat u kunt invoeren in uw navigatie apparaat is Holiday Avenue, Schiphol, Haarlemmermeer. U kunt deze Google Maps link gebruiken om de route te bereken. https://www.google.nl/maps/dir//Holiday+Avenue,+1118+Schiphol/@52.3221171,4.7589348,15z

6 Beoordelingen
 1. voor 15 dagen staat 124 euro, maar krijg iedere keer 517 euro. Wat is het probeem

 2. Ik sta op p3 maar weet niet meer of ik een kaartje heb gehad van de automaat nΓ  de kentekenherkenning…? Kan iemand mij vertellen of ik die normaal gesproken krijg en wat te doen als ik hem kwijt ben.?

 3. Ik heb gereserveerd voor 8 dagen en met de credit kaart betaald. Afgelopen zaterdag geparkeerd maar een kaartje getrokken ipv mijn credit kaart gebruikt. Ter plaatse geen tijd om het te rectificeren omdat ik anders mijn vlucht zou missen. As zondag land ik om 2 uur snachts. Hoe los ik dit nu op? Hoe kan ik uitrijden in overeenstemming met de betaalde rwaervering?

  Gr. Jasper

 4. Ik heb in p3 garage overdekt geparkeerd. Waar bevindt zich de assistance meldzuil?

 5. Goedemorgen, kan ik bij de dropzone p3 ook mijn watersportuitrusting (grote pakketten) uitladen of is dat handiger bij de vertrekhal (kiss and ride) en dan doorrijden naar p3?
  Groeten,
  Pieter

Laat een reactie achter

1 × vijf =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Register New Account
Reset Password
Parkings vergelijken
 • Total (0)
Compare